Historie van het tournooi

Historie van het toernooi.

In de ledenvergadering van BVOV’81 werd een idee naar voren geschoven om het 10 jarig bestaan van de Velpse biljartclub luister bij te zetten middels een toernooi. De biljartvereniging Oud Velp kende  destijds een groot ledenaantal (ca. 20). Het kostte spelers enorm veel  moeite en inzet om de titel te pakken. Een felicitatie, een beker en als  het meezit een artikeltje in de Graafsche Courant. Achter het idee zat de  gedachte dat een kampioen meer aandacht verdient. Dit ook t.a.v. de  “collega”-kampioenen van de andere verenigingen.

Tot het moment dat café Oud Velp zijn deuren sloot vond aldaar dit  jaarlijks biljartfestijn plaats. BVOV’81 vond onderdak in “Stadscafé De  Hampoort”. Alhier was het geen haalbare zaak om een groot toernooi te  laten spelen. Er dienen 2 biljarttafels te zijn. Het toernooi werd  verplaatst naar de Sociëteit.

BVOV’81 kreeg helaas te maken met een drastisch teruglopend  ledenaantal, waardoor de organisatie niet meer gedragen kon worden. Het is dan erg positief om mee te maken dat het toernooi spontaan  door een andere vereniging, te weten De Deurstoters, voortgezet wordt. Maar ook zij kregen te maken met het sluiten van hun biljarthonk.

Inmiddels richtte een aantal ex-leden van BVOV’81 een nieuwe      vereniging “Trefzeker” op in het nieuwe centrum op het voormalige Binkhofterrein. Deze club is gezond en heeft 20 leden, zij spelen op twee wedstrijdtafels. Zij hebben mensen van de oorspronkelijke organisatie benaderd en voorgesteld aan hen en aan de Deurstoters om het toernooi te gaan organiseren. Hierdoor is het toernooi “weer thuis” en wordt dit jaar voor de 8e keer georganiseerd door B.V. Trefzeker in gemeenschapshuis ’t Trefpunt in Velp.