Kampioenen toernooi 2023

Dag 3 van het Kampioenentoernooi

v.l.n.r Gerard Kertsen, Peter van Bommel, Jos van der Heiden, Frank Arts

Het kampioenentoernooi zit er weer op. Dit jaar wist Gerard Kersten na een zeer spannende finalepartij tegen Peter van Bommel nipt te winnen met een gemiddelde van 2.86. Peter deed het zeker niet slecht met een gemiddelde van 1.64 maar kwam toch 4 caramboles te kort.
De partij om de derde en vierde plaats werd gewonnen door de kampioen van vorig jaar Jos van der Heiden waardoor Frank Arts genoegen moest nemen met de vierde plaats.
De nieuw kampioen zette in de kruisfinale nog een mooie serie van 34 neer en wist die partij van Jos te winnen met een gemiddelde van 5,3.
Het was weer een zeer geslaagd toernooi, niet in de laatste plaats door de inzet van de vrijwilligers die het schrijven en tellen op zich hadden genomen. We danken ook al onze sponsoren zonder hun bijdrage was het niet mogelijk weer zo'n mooi toernooi neer te zetten.
Na de prijsuitreiking bleef het nog lang gezellig in Ons Trefpunt, we zien iedereen graag terug bij de volgende editie, is het niet als deelnemer dan toch zeker als toeschouwer.

Dag 2 van het Kampioenen toernooi

Na de 2e speelavond van ons toernooi zijn er al poule winnaars bekend die zaterdag in de halve finale weer aan de bak zullen moeten. Peter van Bommel wist al zijn 4 partijen overtuigend te winnen iets wat Frank Arts wellicht kan evenaren. Er waren echter ook drie spelers die slechts 3 punten binnen konden slepen in hun wedstrijd. Die zien we zeker niet in de halve finale terug.
Het beloofd weer een spannende finale dag te worden in Ons Trefpunt, met eerst nog drie poule wedstrijden en daarna de finale ronden.

Dag 1 van het Kampioenen toernooi

Op de eerste dag van het toernooi waren er weer mooie partijen te zien. Het niveau van de partijen lag nogal uiteen ook die van spelers die een tweede partij voor de kiezen kregen.
Voor het - in ruime getale aanwezige- publiek bleef het vrijwel elke wedstrijd weer spannend wie er na afloop met de 10 punten van door ging. Dit beloofd weer veel spanning voor dag 2 want de strijd is nog lang niet gestreden.

De stand na dag 1:


Het kampioenschap is op dag drie afgesloten met een unieke finale; Gerard Kersten en Jos van der Heiden hadden beide de kruisfinales gewonnen, waarin Gerard een maatje te groot was voor Peter Bekkers en Jos de regerend kampioen Chiel van Haren naar de derde plek verwees. Jos begon voortvarend in de finale en had mede dankzij een serie van 13 na 4 beurten al 24 caramboles terwijl Gerard no op drie stond. Echter Gerard gaf niet op en verraste ons in de 7e beurt met een serie van 21. Het verschil was echter te groot geworden en Jos kon in de elfde beurt zijn kampioenschaps carambole intikken. en mag zich het komend jaar Kampioen der Kampioenen noemen

Kampioen der Kampioenen 2022 Jos van der Heiden
vlnr: Peter Bekkers ( 4e), Gerard Kersten (2e), Jos van der Heide (1e), Chiel van Haren (3e)
De einstand van het 2022 toernooi

Na dag twee van het kampioenschap begint er al wat duidelijkheid te komen in de mogelijke kandidaten voor de kruisfinales, in poule A heeft Peter nog al zijn partijen gewonnen en heeft aan 6 punten genoeg om zich te plaatsen, Chiel zal er toch zeker 8 moeten binnen tikken.
In poule B is Greard al zeker van zijn plek in de kruisfinales, maar zal Jos hem daar in volgen?

Standen lijst na de 2e speel avond

Het Kampioen der Kampioenen toernooi is van start gegaan, Op de eerste dag bleek dat velen "er nog even in moeten komen", het niveau van de partijen zal in de komende dagen zeker gaan stijgen en we kijken uit naar een spannende finaledag op zaterdag.

De scores na dag 1 van het toernooi

Na alle corona perikelen gokken we er op dat we dit jaar weer een Kampioenentournooi kunnen organiseren, en wel op 6,7 en 8 oktober. Uiteraard weer in Ons Trefpunt in Velp.

Organisatie Kampioen der Kampioenen toernooi

Kampioenen toernooi 2019

vlnr: Matt Danner 3e | Chiel van Haren Kampioen | Jos van den Broek 2e | Jan Dunk 4e

Het Kampioen der Kampioenen toernooi zit er weer op. Na de laatste poulewedstrijden -waarin de regerend kampioen zijn eerste steekjes liet vallen maar op percentage door mocht naar de kruisfinale- traden Jos, Jan, Matt en Chiel aan om een finale plaats te bemachtigen. Matt nam een ruime voorsprong op Jos maar wist die op het einde niet te verzilveren, waardoor Jos de eerste finalist was. Op het andere biljart zette Jan de achtervolging in maar was het Chiel die als eerste al zijn caramboles gemaakt had.

In de finale bleef Chiel de hele partij op voorsprong, na een kleine dip in de scores verzamelde hij de laatste 6 beurten 20 caramboles bij elkaar waardoor hij zich voor de derde keer Kampioen der Kampioenen mag noemen.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi, waarin gezelligheid even belangrijk was als het wedstrijdelement. We danken alle vrijwilligers van BV Trefzeker voor hun inzet om dit toernooi weer te laten slagen.

Iedereen kan zich nu in de onderlinge competities weer gaan opmaken om een poging te doen aan de 27e editie van het kampioenen toernooi deel te nemen.
Hieronder voor de statistici nog de eindresultaten van alle deelnemers